En privat utförare av daglig verksamhet i Örebro

Trasdockor

Trasdockor är en egenskapad pjäs baserad på nio personers, med olika funktionsnedsättningar (variationer), egna berättelser och upplevelser. En gripande historia med text och musik.
 
Ta kontakt med Dialog DV:s kvalitetsutvecklare Ellida Herbertsson via ellie.herbertsson@dialogdv.se om Du och din verksamhet önskar se föreställningen.
 
Föreställningen är på (ca) 30 minuter exklusive mingel.
 
Brev från gruppen
I ett hörn av ditt liv sitter någon som inte syns.
Det är vi som spelar pjäsen Trasdockor, en föreställning om hur det kan vara att leva med olika funktionsvariationer.

Pjäsen handlar om våra egna upplevelser och egenskaper.
Vi har utgått från allas olika berättelser och samlat material till ett eget manus.
Vi har arbetat med text och musik och skapat historien under 2020–2023, repeterat och spelat föreställningar för ca 400 personer. Detta i och utanför Örebro län.
Genom pjäsen vill vi förmedla vikten av allas lika värde och att få funktionsvarierade integrerade i samhället.

Vi vill visa att alla kan vara med och påverka framåt.
Vi har även gjort låten i pjäsen.
Föreställningen är på ca 30 minuter och vänder sig till åldrar från 10 år och uppåt.

 
Dialog DV är en daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning, enligt LSS. Verksamheten startade 2020 med idag två enheter profilerad på Dans, Musik, Teater, Socialt stöd med öppen hand, Estetisk verksamhet, mf. Med utgång i det som avses med daglig verksamhet med arbetsliknande sysselsättning är resultatet bl a en pjäs som Trasdockor. Vi har som mål att påverka närsamhället i stället för att enbart ställa krav på en tidig anpassning så en högre acceptans i alla avseende äger rum. Att uppskattas för att vara unik.
Med bakgrund i att vi idag lever i ett mångkulturellt samhälle, sida vid sida med olika bakgrunder och värderingar, har vi på Dialog DV valt att specialisera oss på dessa differenser. Vi informerar, ger kunskapslyft och står för en positiv attityd, där vi värdesätter förståelse för det mångkulturella samhället vi lever i och berikas av.
 
 
PS: Vi uppträder helst i våra lokaler på Nygatan 38 i Örebro, men kan efter överenskommelse även komma till er och eran verksamhet.

​Mvh
Trasdockor (genom Ellie Herbertsson)

Post
Om
Instagram